FONTOS DÁTUMOK:

Virtuális kongresszusi felület nyitása:
2021. május 10.

Virtuális kongresszus élő közvetítés:
2021. május 13-15.

Virtuális kongresszusi felület zárása:
2021. június 15.

Regisztráció határideje:
2021. június 11.Tudnivalók

BELÉPÉS

A kongresszus előadásai, a poszter videogaléria, valamint május 16-tól az élő adás felvételei a fenti menüsorból, a “VIRTUÁLIS KONGRESSZUS” menüre kattintva, kizárólag bejelentkezés után tekinthetőek meg. 

A bejelentkezéshez az Ön regisztrációkor megadott email címe és egy jelszó szükséges. A jelszót a szervezők külön e-mailben, legkésőbb 2021. május 10-ig küldik meg azoknak a résztvevőknek, akik a részvételi díjat befizették. Kérjük, adja hozzá az engedélyezett feladók listájához a congressline.hu domaint, hogy levelünk biztosan kézbesítésre kerüljön. Amennyiben nem kapja meg a belépési adatokat május 10. (hétfő) 19.00 óráig, kérjük, írjon nekünk a golob@congressline.hu címre.

Egy jelszóval egyszerre csak egy résztvevő léphet be. A belépéshez szükséges, hogy egy email cím csak egy résztvevőhöz tartozzon. Amennyiben a jelentkezéskor többen is ugyanazt az email címet használták, kérjük, módosítsák a címüket a szervezőknél, különben az adott email címmel nem lesz lehetséges senkinek sem belépnie.

A virtuális kongresszusi oldal 2021. június 15-ig érhető el, eddig tetszőleges alkalommal beléphet az oldalra, így lehetőség nyílik akár a posztereket, akár az élő adás felvételét (akár többször is) visszanézni.

KREDITPONTOK

A kongresszus az Oftex rendszerében továbbképző tanfolyamként szerepel, kódszáma SE-TK/2021.I./00224. A regisztrált résztvevők 48 tanfolyami kreditpontot szerezhetnek. Kreditpontot annak tudunk jóváírni, aki legalább az előadások 60%-át meghallgatja, illetve megtartja előadását. A pontokat a virtuális platform lezárása után automatikusan jelentjük az Oftex és a képző egyetemek felé.

Szakképesítések, amelyekhez a kreditpont szakma szerinti pontszámként elszámolható:
1. addiktológia | 2. alkalmazott egészségpszichológiai szakpszichológia | 3. gyermek- és ifjúságpszichiátria | 4. igazságügyi klinikai pszichológia | 5. iskolaegészségt., ifjúságvéd. | 6. klinikai addiktológiai szakpszichológia | 7. klinikai szakpszichológus | 8. megelőző orvostan és népegészségtan | 9. neuropszichológiai szakpszichológia | 10. orvosi pszichológia | 11. orvosi rehabilitáció a pszichiátria területén | 12. orvosi szociológia | 13. pszichiátria | 14. pszichotherápia | 15. rezidensek és szakorvos jelöltek

A kongresszusi kreditpontokat az oldal lezárása után, a megtekintési adatok ismeretében tudjuk eljuttatni a képző egyetemek felé jóváírásra, ez kis időt vehet igénybe. Amennyiben 2021. július 15. után még nem látja pontjait az Oftex rendszerében, kérjük, írjon nekünk a golob@congressline.hu vagy az gaitz@congressline.hu email címekre, megjelölve benne az egészségügyi tevékenység során használt nevét és pecsét- vagy nyilvántartási számát.

INFORMÁCIÓK ELŐADÓKNAK

Az előadásban szereplő diákat 16:9 képarányú (“szélesvásznú”) PowerPoint formában készítse el.

Az élő adásban előadóként, vagy üléselnökként való részvételhez Zoom programra lesz szüksége.

  • Kérjük, hogy a Zoom progam legfrissebb verzióját használja, ez jelenleg a 5.6.1 (617) verziószám, amely ide kattintva letölthető.
  • Az élő adáshoz való kapcsolódás során lehetőség szerint kábeles internetet használjon, vagy olyan WiFi hálózatot, amin más felhasználó nincsen bejelentkezve, nem “foglalja” az adatátvitelt.
  • Használjon headsetet, így az esetleges külső zajok nem (vagy sokkal kevésbé zavaróan) hallatszanak be a közvetítésbe.
  • Ügyeljen a megvilágításra, lehetőség szerint szemből jövő, természetes fényt használjon. A hátulról jövő fény (pl. ablaknak háttal) rossz képminőséget okoz.

Ha előre felvett előadást, vagy poszter videót készít, azt mp4 (MPEG-4) formátumban mentse el.

  • Használja a Power Point programban meglévő “Diavetítés felvétele” funkciót (ennek használatáról ide és ide kattintva talál segítséget). Itt a diavetítést akár animálva, időzítve is beállíthatja – az időkeret betartásához ez segítség lehet. Hangját (és webkamera használata esetén arcát is) rögzíti a program, melyet különféle formátumokban lehet elmenteni. Kérjük, hogy mp4 formátumban mentse el a videóelvételt.
  • Használhatja a Zoom alkalmazást is, ha ez önnek kényelmesebb. Itt egy meetinget elindítva a képernyő alján lévő “Record” gombbal rögzítheti az előadást – a diákat képernyő megosztással tudja megjeleníteni. A meeting zárásakor az alkalmazás a megfelelő formátumban menti el a videót (pontosan azt, ami a Zoom képernyőjén látszott). Itt talál segítséget ehhez a funkcióhoz.

INTERNET KÖVETELMÉNY

Az előadások optimális megtartásához/megtekintéséhez  minimum 10-20 Mbit/s sebességű internet kapcsolat szükséges. A kapcsolat sebességét a www.speedtest.net címen ellenőrizheti.


FONTOS DÁTUMOK:

Virtuális kongresszusi felület nyitása:
2021. május 10.

Virtuális kongresszus élő közvetítés:
2021. május 13-15.

Virtuális kongresszusi felület zárása:
2021. június 15.

Regisztráció határideje:
2021. június 11.